måndag 30 november 2015

Take it "isi"...


Istiden är här!
Jaha, då blev det isbana över hela nejden, inklusive skolgården.
Några fiffiga elever har löst det med att ha vinterstövlar med inbyggda dubbar. Dock har  vi redan sett att det är repor, i stengolvet, oreparerbara repor.
Därför har vi tänkt, att de elever, som har de här bra stövlarna, med dubbar, har med sig ett par inneskor/tofflor.
En skohylla kommer att stå innanför dörren i entrén, där de kan ta av sig sina stövlar och  sätta på sig sina inneskor. Vill de, kan de bära med sig stövlarna upp till hyllan.
Ett annat alternativ, är att de helt enkelt tar av sig vid ytterdörren och bär skorna upp till hyllan direkt, utan tofflor eller inneskor – dock tror jag att de blir extra våta om fötterna, då mest snö och is fastnar just i entrén. Detta kommer att gälla från i morgon, tisdag.
En annan följd av istidens inträde, är alla roliga och halkiga lekar. Det är curling, halkbana och andra nyuppfunna lekar som gäller. De som vill fortsätta leka på isen ska använda hjälm. Ta med hjälm till skolan, så kan dessa lekar fortsätta mer säkert. Vi vill inte ha fler tillbud, än de vi redan haft.
I morgon kommer det att vara sandat på många ställen, men självklart kommer det att finnas många härliga isfläckar kvar.


Inga kommentarer: