måndag 30 november 2015

Lucia






Take it "isi"...


Istiden är här!
Jaha, då blev det isbana över hela nejden, inklusive skolgården.
Några fiffiga elever har löst det med att ha vinterstövlar med inbyggda dubbar. Dock har  vi redan sett att det är repor, i stengolvet, oreparerbara repor.
Därför har vi tänkt, att de elever, som har de här bra stövlarna, med dubbar, har med sig ett par inneskor/tofflor.
En skohylla kommer att stå innanför dörren i entrén, där de kan ta av sig sina stövlar och  sätta på sig sina inneskor. Vill de, kan de bära med sig stövlarna upp till hyllan.
Ett annat alternativ, är att de helt enkelt tar av sig vid ytterdörren och bär skorna upp till hyllan direkt, utan tofflor eller inneskor – dock tror jag att de blir extra våta om fötterna, då mest snö och is fastnar just i entrén. Detta kommer att gälla från i morgon, tisdag.
En annan följd av istidens inträde, är alla roliga och halkiga lekar. Det är curling, halkbana och andra nyuppfunna lekar som gäller. De som vill fortsätta leka på isen ska använda hjälm. Ta med hjälm till skolan, så kan dessa lekar fortsätta mer säkert. Vi vill inte ha fler tillbud, än de vi redan haft.
I morgon kommer det att vara sandat på många ställen, men självklart kommer det att finnas många härliga isfläckar kvar.


lördag 21 november 2015

Vecka 47 och inför v. 48


Den här veckan har, liksom många andra, flugit iväg fort som vinden. Men den har bjudit mej på någonting extra. Under fredagens religionslektion såg alla på en kort film och myste med hemgjorda maränger. Därefter hände det som alla lärare går och drömmer om.
Vi har som mål i ämnet religion att kunna jämföra olika religioner och det gjorde vi verkligen. I stort sett alla resonerade, diskuterade, framförde åsikter och värderingar kring judendom, kristendom och islams grunder. Sedan ställer en av eleverna några frågor om judendomens väntande på Messias.
Det blev till en helt underbar diskussion eleverna emellan och gåshuden på mina armar var ett faktum. Underbart!!!

Nåja...nu vet jag inte helt hur jag ska ta mig vidare i texten...hmmm...
Nästa vecka går eleverna bara fyra dagar eftersom fredagen är en studiedag. Det innebär alltså att den matteläxa som brukar lämnas in på fredagar lämnas in till mig på torsdagen i läxfacket på katedern.

Läxor tills på torsdag
Matte - Tågresan
Svenska - ordspråk
Engelska - glosor (finns inlagda på glosor.eu sök efter didge)

Framåtblick
27/11 - studiedag
11/12 - Lucia kl. 8:00 (återkommer med mer info)
22/12 - sista dag innan jullov

/Ella

fredag 13 november 2015

Veckobrev v. 46 och inför v. 47

Hej på er!

Att få vara på annan mark med eleverna då och då är helt underbart! I onsdags var vi på Experium och vi hade en jättetrevlig dag tillsammans. Vatten, bada och vara tillsammans med kamrater kan ju inte bli annat än bra :O)
Tillsammans simmade eleverna 5,5 km eftersom det var upplagt att de skulle simma 25 m innan de fick åka i rutschkanan. Jösses!!!

Nästa vecka är en helt vanlig vecka och vi följer schemat som det ser ut.

Ha en riktigt bra helg allesamman!!!

OBS! Glöm inte att använda reflex!!!

Läxor
Torsdag - svenska ordspråk
Fredag - problemlösning

Framåtblick
11/11 - baddag
27/11 - studiedag
22/12 - sista dag innan jullov


/Ella




Lucia - från föräldrar


söndag 8 november 2015

Vecka 45 och inför v. 46

Oj, vilket underbart väder det skulle passa på att bli när just vi var lediga!!! :o)

I veckan som gått så var naturligtvis uttagningen till "Vi i femman" den största höjdpunkten. Det var nervöst och spännande på samma gång. Frågorna som vi fick svara på var både lätta och svåra. Precis som det ska vara i en uttagning. Nu väntar vi alla, med stor spänning, på resultatet som beräknas komma den 8 december...pirrigt...thi hi...

Veckan avslutades med att Rörbäcksnäs skola ringdes upp av radio P4 Dalarna och de ville intervjua dem om insamlingen till flyktingorganisationen UNHCR. Det sändes i radion under lördagen. Två elever var med och en av lärarna. Jättekul att det uppmärksammas när alla elever, föräldrar och lärare la ner så mycket tid och engagemang i det.

Nu till veckan så kommer den stora begivenheten att vara baddagen i Experium. Jag skickade ut en infolapp om det i veckans mail och undrar du över något så hör gärna av dig. det ska bli roligt att få umgås med eleverna i en annan miljö tycker jag.

Nåja...till veckans läxor och lite framåtblick.

Läxor
Torsdag - engelska glosor och svenska ordspråk
Fredag - sista inlämningsdag för problemlösningsuppgifterna

Framåtblick
11/11 - baddag
27/11 - studiedag
22/12 - sista dag innan jullov