fredag 19 december 2014

Här kommer det sista inlägget för i år från klass 4.

Vi sitter, i skrivande stund, och ser på Ensam hemma 2 och har det jättemysigt :O)
Vi har fikat och vi ska avsluta veckan/dagen med en prisutdelning i faxuellt, ett nutidskryss som vi haft varje vecka från skolstarten. Det blir spännande. Ja, ja...jag vet ju svaret, men det är spännande ändå :O)

Jag vill passa på och tacka er alla för en jättefin blomma. Jag kommer lägga ut bilder på bloggen när den slår ut så ni kan se hur jag gläds av er och tänker på er även under julens ledighet.

Jag vet att alla elever ser fram emot jullovet och de är väl förtjänta lite ledighet så hårt som de arbetat under höstterminen. Det gäller att ladda batterierna nu under ledigheten och komma igen med ny frisk energi i januari. Själv tycker jag att hösten gått otroligt fort och går vårterminen lika fort så är ju snart sommarlovet här...ok...det var kanske lite att ta i...vi tar julfirandet först.

Jag säger god jul igen till er alla och så ses vi igen i januari då skolan drar igång den 8:e vanlig tid.
Den 7:e är ju som nämnts tidigare en studiedag.

Ha det bra!
Ella



fredag 12 december 2014

Veckobrev vecka 51

Hej!

Terminens näst sista veckobrev kommer här.

Den här veckan har varit fylld med olika saker som t ex luciaträning, netikett, skolråd etc.
Vi har avslutat veckan med ett väldigt fint luciatåg där alla sjöng väldigt vackert så det till och med fälldes någon tår i publiken.

Nästa vecka är sista veckan innan jullovet och det finns några speciella aktiviteter. På onsdag har vi pyssel på skolan tillsammans med klass 3 och 5. Vi samlas i klassrummet direkt på morgonen, vilket innebär att det inte är idrott på onsdagen. Till lunch på onsdag så får vi julbordsmat...mums!
På fredag ska vi mysa tillsammans hela förmiddagen, med bl. a. film och mysfika, sedan slutar eleverna kl. 12:00, direkt efter lunchrasten. Det ska bli mysigt att få umgås alla tillsammans sista dagen och allt. :O)

Nå ja...då tar vi läxor och framåtblick och så önskar jag er en trevlig helg!
Läxor
Torsdag - svenska (mailas)

Framåtblick
17/12 - pysseldag (idrotten uteblir)
19/12 - julavslut kl. 12:00
7/1 2015 - Studiedag (fritids är stängt)

tisdag 9 december 2014

Julfeber hos Ella!!!

OBS!
Jag har skrivit fel i gårdagens inlägg.
Föräldranetiketten är idag tisdag kl. 18:30-20:00.
/Ella

måndag 8 december 2014

v.50

Hejsan svejsan!

Eftersom bloggverktyget har strulat under helgen så kommer veckobrevet här och nu.

Under veckan som gått har en grupp fyror gjort klart ett vikingahäfte som kort sammanfattar det vi pratat om under vikingaperioden. Alla blir klara v. 50. Sedan fortsätter arbetet med att sätta ihop ett drakskepp vi påbörjat. Det är lite pyssligt och knåpigt men det går ;O)

Vi har också haft kompissamtal där vi pratade om hur våra ord och handlingar påverkar inte bara andra utan även oss själva. Mycket intressanta diskussioner.

Under v. 50 kommer det en hel del annorlunda inslag i schemat än vad som står.
På tisdag kommer vi att ha luciaövning i Sälenhallen och de valt att inte vara med kommer vara kvar på skolan med Lina och arbeta med skolarbete. Vi går gemensamt från skolan ca 8:15.
På onsdag morgon, 8:00-9:00, har 3-5 en träff med Niklas Ottosson som kommer prata om netikett. Samma föreläsning som föräldrarna får gå på på samma kväll 18:30-20:00. Det ska bli både spännande och intressant.
På fredag är det Luciafirande i Sälenhallen. Här kan ni med fördel titta en extra gång på den bifogade fil jag skickat i mailen tidigare angående luciafirandet. :O) Annars hör ni bara av er om det är något ni undrar över.

Läxor
Tisdag - engelska och matematik
Torsdag - svenska

Framåtblick
Denna vecka - se ovan
17/12 - 3-5 pysslar på förmiddagen
19/12 - Julavslutning. Eleverna slutar skolan kl. 12:00.
7/1 2015 - Studiedag