fredag 28 november 2014

Veckoblad v. 49

Hej på er i vintervädret!

Vi har haft en bra vecka med många skratt och...hör och häpna...soliga dagar.
Den har varit lika intensiv som vanligt men kortare eftersom fredagen var en studiedag.
Jag hoppas att ni njuter av fredagens vintriga landskap och solgluttar.
Kanske är det lite diverse julpyssel där ute i stugorna. Det är ju faktiskt första advent i helgen.

Vecka 49 bjuder på något alldeles speciellt. Linnea börjar i klassen på måndag och vi ser verkligen fram emot att träffa Linnea igen. Välkommen!
Det är också så att det är den första december nästa vecka. Det är alltså inte lång tid kvar till både Lucia och julpyssel samt julavslutning. Nästa vecka bjuder inte på något av det men det kommer veckorna framöver.

Läxor
Tisdag - engelska glosor och matematik (från v. 47)
Torsdag - svenska

Framåtblick
9/12 - Luciaövning i Sälenhallen 8:30. Vi går tillsammans från skolan.
Netikettföreläsning i matsalen på skolan för samtliga föräldrar. Det handlar vett och etikett på nätet. Grundligare information har skickats via mail.
10/12 - Netikettsamtal för eleverna.
12/12 - Lucia i Sälenhallen. Se bifogad information i mailen för v. 49.
Efteråt har klassen fika i klassrummet på skolan.
17/12 - 3-5 har pyssel på förmiddagen.
19/12 - Julavslutning. Eleverna har julmys tillsammans i klassen fram till avslutningen kl. 12:00.



fredag 21 november 2014

Veckobrev v. 48

Hej igen!!!

Tiden går så väldigt fort...ja, ja den går alltid lika...men ändå går det fortare ibland...
Det är när man har det roligt har jag hört någon säga. Det betyder att jag har det roligt varje vecka tillsammans med eleverna för veckorna verkligen flyger fram i raketfart.

I veckan fick vi äntligen besök av Linnea som ska börja i vår klass. Vi har längtat efter att få träffa henne och det var roligt att äntligen få göra det. Vi ser nu fram emot den 1 december då hon kommer börja i klassen och vara här varje dag. Då får vi möjlighet att lära känna henne lite mer och hon oss också förstås.
Veckan sista dag avslutades med en hel del fika. Elever hade bakat och tagit med till alla i klassen, så vi har haft en riktigt mysig fredag. I historian idag så hann ena gruppen "Gnejs" påbörja sitt arbete med att bygga ett drakskepp från vikingatiden. Det är lite klurigt men det kommer bli fint till slut. Men jaaaa, vad säger man, ett bra avslut på en bra vecka.

Nästa vecka bjuder på något som jag vet att eleverna uppskattar. Det är nämligen studiedag på fredag den 28 november. I övrigt ser veckan ut som vanligt.

Läxor till vecka 48
Tisdag - engelska glosor
Torsdag - svenska
OBS!
Matteläxan som delades ut idag, fredag, ska lämnas in först på tisdag den 2/12 eftersom det är studiedag på fredag. Den innehåller därför 3 problemlösningar, av samma karaktär, istället för en.

Framåtblick
28/11 - Studiedag
1/12 - Linnea börjar
12/12 - Luciafirande
19/12 - Sista dagen före jullovet.


söndag 16 november 2014

Veckobrev v. 47

Hejsan hoppsan!
Här kommer ett kort veckobrev inför vecka 47.
Jag var inte med och avslutade vecka 46 men jag tror höjdpunkten var Experium för de flesta eleverna. Det var inte en enda elev frånvarande denna dag i 3-5...fantastiskt! Det var ju också väldigt roligt!

Veckan som kommer har nog också en höjdpunkt då vi på torsdagen får besök av Linnea. Som ni säkert läst tidigare så kommer hon börja den 1 december i klass 4. Trevligt, trevligt!
I övrigt är det som vanligt. Vi följer schemat och lär oss en massa matnyttigt.

Läxor
Tisdag - engelska glosor
Torsdag - svenska
Fredag - matematik (problemlösning)

Framåtblick
20/11 - Linnea på besök
28/11 - Studiedag
1/12 - Linnea börjar


söndag 9 november 2014

Veckobrev v. 46

Hejsan svejsan!!!

Första veckan efter lovet är till ända och nästa vecka ser vi väldigt mycket fram emot.Vi ska ju nämligen åka upp till Experium och bada. :O)
Vecka 45 har varit bra. Vi har i klass 4 haft klassråd där eleverna fått diskutera olika frågor som togs upp och även vara med och fatta beslut i frågor som rör dem. Givande! Vi kommer bland annat, efter elevbeslut, att ha en låda i klassrummet där eleverna kan lägga i lappar om sådant de vill ska tas upp på nästkommande klassråd. Någon kanske inte vågar tycka till under rådet men kan göra det ändå anonymt på detta sätt.

Vecka 46 kommer bjuda på en baddag, på onsdagen, då vi åker till Experium tillsammans med klass 3 och 5. Vi börjar skoldagen samma tid som vanligt och åker med buss från skolan ca 09:40. Vi kommer tillbaka till skolan innan de ordinarie bussarna går på eftermiddagen. Vad som behövs under dagen är naturligtvis badkläder och gärna något extra att ta på sig, så det inte blir så vått och kallt då vi går till personalmatsalen och äter vår egna medhavda matsäck.
Eleverna kommer att, inom olika grupper, få simträning under dagen men även få tillfälle till fritt bad tillsammans med sina kompisar.
I övrigt ser veckan, i skrivande stund, ut att bli som vanligt enligt schema.

Läxor v. 46
Tisdag - Engelska
Torsdag - Svenska
Fredag - Matematik

Framåtblick
12/11 - Bad på Experium
20/11 - Ny elev kommer på besök. Hon heter Linnea Svedberg och kommer börja i klassen från den 1 december. Hon har också en bror som kommer börja i klass 5.
28/11 - STUDIEDAG!
1/12 - Ny elev börjar.








tisdag 4 november 2014

Baddag!!!


Den 12 november åker klass 3-5 till Experium och simmar.

Separat lapp har skickats på mailen.
Det ska bli jättekul!

Ella