lördag 25 oktober 2014

Veckobrev v. 44-45

Att leva i ett land med årstider är väl underbart!
Ena dagen varmt och höstlikt och andra dagen snöyra. ;O)

I veckan har det varit fullt fokus på FN-dagen och barnens rätt i världen.Vi har pratat om, visat bilder på och spelat upp sketcher som handlat om artiklarna i barnkonventionen. Det har varit väldigt många intressanta diskussioner där eleverna jämfört sitt liv med hur en del barn i andra delar av världen har det. Konklusionen av diskussionerna är att de anser sig ha det väldigt bra här i Sälen. Flera vill gärna göra något för de fattiga barnen och de som inte har det bra, så vad kan man då göra? Jo, vi pratade om att vi kan stödja organisationer som t ex PLAN, tänka på att det som inhandlas är rättvisemärkt och att man kan samla in pengar/saker som sedan går till välgörenhet. Mycket bra saker kommer fram i diskussionerna med eleverna. Det finns många bra idéer. Kul!

Vecka 44 väntas det höstlov för alla elever och det är alla mycket väl förtjänta. Under lovet har biblioteket skickat ut en aktivitetsaffisch som jag bifogar i mailet hem till er.

Efter höstlovet, v. 45, drar veckan igång som vanligt, på måndagen den 3 november. Inga konstigheter i schemat den veckan. Vi kör! :O)

Läxor till v. 45 (bifogas mailet)
Tisdag - engelska (läsning)
Torsdag - svenska
Fredag - matte (multiplikationsblad och frivillig kluring)

Framåtblick
När det gäller läsårstider så ligger nya studiedagar ute för hela läsåret under fliken "Läsårstider" i bloggen. Gå gärna in och läs. Där står också vad som gäller för fritids dessa studiedagar.

Inga kommentarer: