fredag 23 oktober 2015

Före och efter lovet!

Den här veckan, som varit genomsyrad av barnrätt, avslutade vi med att se på filmen "Paddington" tillsammans. Efteråt diskuterade vi filmens budskap och vilka "rättigheter" vi kunde koppla  till filmen. Det var väldigt mysigt och efteråt uttryckte någon vilken skillnad det var att se filmen på skolan än hemma. "Hade jag sett den hemma hade jag aldrig tänkt på t ex flykt och människors olikheter eller likheter." En väldigt bra film tyckte vi!

Efter lovet börjar skolan som vanligt på måndagen. Men under veckan har vi ett alldeles speciellt inslag där vi behöver vässade geniknölar. På onsdagen den 4/11 kl. 10:00 ska vi nämligen vara med i uttagningen till "Vi i femman"!!! Gud vad spännande!!! Uttagningen går till så att eleverna bänkas framför svt:s direktsända tävling och får där svara på ett antal frågor och svaren antecknas på ett var sitt svarsformulär. Svarsformulären samlar jag sedan in och skickar in till Vi i femman samma dag. Sedan räknas antalet rätt och vi håller under tiden tummarna på att vi hade några av de bästa resultaten. Den 8 december meddelas vilka 8 lag som gått vidare i vårt P4-område. Pirrigt!!!

Jaha ja...inte lätt att avsluta ett så här spännande inlägg, men det måste göras ändå.

Läxor till v. 45
Torsdag - svenska

Framåtblick
v. 44 - Höstlov
27/11 - Studiedag


Ha ett bra lov!!!
/Ella

fredag 16 oktober 2015

Vecka 43


Hej på er igen!

Vecka 43 avslutas med FN-dagen, på lördagen, och vi uppmärksammar det under veckan genom att prata om bl.a. barnkonventionen och vad den innebär och varför den finns.
Sedan är vi alla väl förtjänta ett härligt höstlov.

Läxor
Torsdag - svenska
Fredag - so

Framåtblick
v. 43 - Barnrättsveckan
v. 44 - Höstlov
27/11 - Studiedag


/Ella

söndag 11 oktober 2015

Inför vecka 42

Hej!
Den här veckan har en del att bjuda på.
På måndag så har alla elever studiedag, vilket jag tror att alla har fått med sig, och jag önskar alla en härlig dag extra ledigt :O).
Sedan så är jag ledig i veckan, tisdag - torsdag, och är tillbaka på fredag. Det innebär små schemaändringar men alla lärare är väl förberedda på detta, t ex en annan lärare än mig någon lektion. Jag berättade detta för eleverna under fredagen också.
På engelskan kommer klassen att ha en vikarie en tid framöver. Jag kommer fortsätta som resurs de lektioner, i engelska, där jag brukar vara det.
Ja...lite smått och gott...

LäxorTorsdag - svenska och engelska
Fredag - geografi

Framåtblick
12/10 - studiedag
v. 43 - Barnrättsveckan
v. 44 - Höstlov

Kramar på er
/Ella

söndag 4 oktober 2015

Inför v. 41

Hej!I vecka 41 kommer det inte att tillkomma något ytterligare utan vi följer det schema vi har och arbetar på med det.

Vi avslutade veckan med att ha lektioner i matte och so ute, vid Olnispa, på fredag förmiddag. Det var jättehärligt och hjärnorna arbetade febrilt med att konstruera matematikuppgifter. Vi diskuterade också människans påverkan på naturen och hade en liten fältstudie i närområdet. Den var utgångspunkt för diskussionen och vi kunde konstatera att i stort sett allt runt omkring hade påverkats av människan. (Vi fortsätter diskussionen på onsdagens SO-lektion i vecka 41.)Under fredag eftermiddag hade jag själv den äran att få åka till Handelsbanken i Lima och göra en insättning  från projektet "Skolan stöttar".
Projektet inbringade inte mindre än...håll i dig nu...27 815,55 svenska kronor!!!
Helt makalöst suveränt!!! Ja, en bättre avslutning får jag leta efter. Tack!

Det är svårt att gå över till något annat nu men...jag måste...

Läxor
Torsdag - engelska och svenska
Fredag - so

Framåtblick
12/10 - studiedag
v. 43 - Barnrättsveckan
v. 44 - Höstlov

/Ella