söndag 20 september 2015

Veckobrev inför v. 39

Hej på er på kvällskvisten!

Jag hoppas att ni haft en trevlig helg och att ni laddat energi för en ny och spännande skolvecka.

Den här veckan kommer ju bjuda på lite extra eftersom vi har vårt "Skolan stöttar" projekt under hela veckan. Vad innebär det kanske någon undrar??? Jo, vi har tillsammans med eleverna funderat på vad vi kan göra för de människor som flyr och som behöver hjälp på olika sätt. Eleverna har gemensamt kommit fram till att, genom att samla in pengar på olika sätt, kan vi skänka dem till någon organisation som hjälper flyktingar bäst där det behövs som mest. Vi har valt FN´s flyktingorgan UNHCR som organisation. Pengarna vi gemensamt samlar in under v. 39, dvs från samtliga klasser F-5 i Sälen och Rörbäcksnäs, kommer att skickas in i mitten på vecka 40.


Eleverna är väl förberedda och har säkert berättat om detta redan hemma, men finns det funderingar så fråga mig eller någon annan på skolan så hjälper vi dig.

Projektet kommer bestå i att samtliga elever kommer att sortera en massa pant i faddergrupper f+3, 1+4 och 2+5 och därefter panta för att få en summa till projektpotten. Dessutom kommer eleverna själva att få bidra, på frivillig basis, till potten genom att på sin fritid utföra diverse olika insamlingar. Här är det bara att låta fantasin flöda :O)
Även runathon är en del i detta. Runathon utförs på idrottslektionen på onsdagen. Cattas filer finner du på mailen. 
OM du saknar idéer: Fråga om du får panta grannens pant, sälja ett egentillverkat armband, sjunga en sång, sälja en leksak/ett spel/en bok jag inte använt på länge etc.


Idéerna är säkert många  där ute i stugorna men kom ihåg...det är frivilligt och ingen kommer att veta hur mycket just du lämnat in om du inte själv vill det. Du lämnar ditt bidrag till mig eller någon annan lärare på skolan och det läggs sedan i en stor gemensam pott bestående av en stor transparent nalle där vi kan se tillsammans hur nallen fylls.

Oj, ja mycket info men vad spännande det ska bli!!!

Veckans läxor
Torsdag - svenska (ordspråk)
Fredag - SO (text om Golfströmmen lämnas in)

Framåtblick
V.39 - Utvecklingssamtalen drar igång
V.39 - Projekt - "Skolan stöttar" startar.
12/10 - Studiedag (Eleverna är lediga.)

/Ella

Inga kommentarer: