lördag 16 april 2016

Veckobrev v. 15-16

Tjolahopp tjolahej!

Vår känslorna som fanns är som borta...hoppas vi hittar dem snart igen...
Vecka 15 har varit lite hackad och malen iom studiedagen på tisdagen. Eleverna liksom kom...och försvann...men så kom de tillbaka igen :O)
Veckan kändes kort och jag och eleverna tyckte att den gick väldigt fort. Vi har tittat på delar från Glada Hudik-dokumentären, "Trollkarlen från Oz" och några elever uttrycker sin förundran över hur man kan bli behandlad om man ser annorlunda ut och gör saker på ett annat sätt. Dokumentären skapar många frågor och tankar som är viktiga att prata om och förstå. Jag kan känna den empatiska förmågan växa i eleverna i klassen, just i den stund vi sitter och tittar och tänker...intressant.

Till nästa vecka har samtliga femmor en läxa i SO, inklusive mig Eva-Lena. Vi ska alla göra en god gärning under veckan och berätta om den på fredagens SO-lektion. Men vad är då en god gärning? Ja, det kan vara att erbjuda någon yngre/äldre hjälp med något eller att lämna ett meddelande på mamma/pappas mobil och önska att personen får en riktigt bra dag...
Helt enkelt att göra någonting bra för någon. Det kan ge ringar på vattnet...


Läxor

Torsdag - engelska
Fredag - SO

Framåtblick
26/4 - klassen ska på teater i Leksand (mer info kommer senare)
6/5 - lovdag
v.18-21 - utvecklingssamtal pågår
27/5 - Studiedag
10/6 - Skolavslutning

Vi ses!
/Ella

fredag 8 april 2016

Vecka 14 och 15

Åh...hoppas att vädret blir bättre och att vårsolen kan titta fram istället!!!

Vecka 14 har varit en vecka där vi så smått dragit igång igen efter ledigheten. Vi har börjat öva på de sånger vi ska sjunga med på i Leksand och det har gått bra. De är jättefina och roliga att sjunga. Några elever har också gjort klart sitt rum på matten. Totala kostnaden för det rum de inrett varierar mellan 15 000:- till strax över 100 000:-...ja, några har inte haft en snål budget att hålla sig till...
I historia så är vi inne på viktiga personer på medeltiden och varför de är viktiga. Vi har satt upp fler bilder utmed tidslinjen i korridoren. Med stöd av dessa jämför vi människors levnadsförhållanden och hur den förändras i takt med tiden och olika regenters styrning. Vi kommer i de närmsta veckorna att komma in på Vasatiden och göra jämförelser dessa tider emellan.

Veckan som kommer, vecka 15, kommer att innehålla den studiedag som tidigare aviserats. På tisdagen är alltså samtliga elever lediga från skolan. I övrigt ser veckan ut som vanligt.

Läxor
Torsdag - engelska
Fredag - matematik

Framåtblick
12/4 - studiedag
26/4 - klassen ska på teater i Leksand (mer info kommer senare)
6/5 - lovdag
v.18-21 - utvecklingssamtal pågår
27/5 - Studiedag
10/6 - Skolavslutning

/Ella