lördag 14 februari 2015

Flugturen år 3-5

Flugturen är en musikal som vi (3-5) i ett samarbete med kulturskolan kommer att framföra i idrottshallen den 25 mars.
När vi sjunger tillsammans och övar på dessa låtar som spänner över många musikgenrer, pop, visa, blues, rock, bossanova, tango, rapp osv. jobbar vi med flera av musikämnets kunskapskrav. Att träna låtarna på musiken måste alltså alla göra. Låtarna är kul att sjunga och vi har fantastiska sångare i klasserna.

Sedan erbjuds alla att vara med och uppträda den 25/3, som kör i musikalen, tillsammans med en live orkester med, blåsinstrument, stråkar mm. Det kommer att vara en scen, professionellt ljud och ljussättning. (eftersom uppträdandet är på kvällen, så är det alltså frivilligt att delta i själva framförandet, men säkert väldigt spännande och lärorikt)
Kören skall föreställa en skog. Körens klädsel är mörka byxor och en grönaktig överdel.
Det är inte meningen att man skall behöva köpa en grön tröja. Den behöver inte passa perfekt utan låna av någon, en grön tröja med reklamtryck vänds ut och in….

Mvh

Catta

Veckobrev v. 8

Hallå i den underbara solen!

Veckan avslutades som planerat med att ena gruppen fick presentera sina fakta inom asatron. Vi tyckte det var lite spännande och eleverna bjöd på jättefina presentationer. Mycket roligt!
När alla presenterat kommer det läggas ut en bild på hela arbetet med asatron på bloggen och ni är hjärtligt välkomna att titta på det i korridoren då det är klart.

Nästa vecka bjuder på en lite annorlunda händelse på skolan. Det är nämligen så att klasserna 3-5 kommer att ha en Elevens Val-dag på onsdagen den 18. Det innebär att eleverna själva valt vad de vill göra denna dag. Vi har "brainstormat" ute i klasserna om vad eleverna önskat och som skulle tänkas vara möjligt och sedan har vi lärare sammanställt ett schema där eleverna fått skriva in sina val.
Vi kommer vara på skolan eller i Sälenhallen (om man valt det) under hela dagen. De som valt att åka längdskidor eller skridskor måste komma ihåg att ta med egen utrustning till detta.

Vi ser fram emot en riktigt rolig dag med mycket aktiviteter!

/Ella

fredag 6 februari 2015

Veckobrev v.7

Halloj!

För att citera eleverna lite så startar jag med att säga följande:

"Herre gud, vi har ju precis börjat veckan så ska vi sluta...alltså jag menar...det gör ju inget..."

Precis så känns det och det har nog sagts tidigare också.
I veckan har vi njutit av skidor i Kläppen och vi har så smått blivit klara med våra presentationer i nordisk religion. Annars har vi haft fullt upp med att förstå decimaltal i matten och just idag samernas liv i so:n. Det är ju samernas nationaldag idag, fredag.
David har slutat i klassen den här veckan och vi hoppas alla att han har det bra i Mora.

I nästa vecka följer vi schemat som vanligt och vi ser fram emot några presentationer i so på fredag (gnejsgruppen). Annars ser jag fram emot härliga diskussioner och tankeutbyten i både matte och so nästa vecka.

Läxor
Tisdag - engelska
Torsdag - svenska
Fredag - matte

Framåtblick
v. 10 - sportlov


Ha det bra!
/Ella